Noodverlichting

Noodverlichting is aan onderhoud onderhevig. Noodverlichting wordt ook wel nood-evacuatieverlichting genoemd. Zowel eigenaren als werkgevers zijn verantwoordelijk voor een goede en betrouwbare noodverlichtingsinstallatie. Deze verlichting stelt uw medewerkers en aanwezigen in staat om, indien nodig, op een veilige en verantwoorde wijze een ruimte of een gebouw te verlaten. De noodverlichting blijft immers beschikbaar wanneer de netspanning voor de normale verlichting in gebreke blijft.

De NEN-EN 1838 biedt concrete en heldere eisen betreffende de omstandigheden en verantwoordelijkheden bij de inrichting van een noodinstallatie. Daarnaast is het noodzakelijk dat bepaalde onderdelen preventief worden vervangen.
Denk hierbij vooral aan de lichtbronnen en accu’s.

Digitale logboek
Lichtservice Nederland beschikt over software applicatie waarmee digitaal een logboek wordt samengesteld inclusief een scherpe analyse over de status van de noodverlichting inclusief fotomateriaal van defecte armaturen.

De logboeken worden in Excel en PDF bestanden aangeleverd.

Efficiënt en slagvaardig.
Het aantal merken en typen armaturen is groot. Dit heeft als gevolg dat er een zeer veel verschillende accusets worden toegepast. Lichtservice Nederland beschikt over nagenoeg elke type accu set uit voorraad. Hierdoor kan elke opdracht in één keer worden uitgevoerd zonder moeizame inventarisaties die kostenverhogend werken voor de klant.

Volledige onderhoud
Er zijn talloze aanbieders die zich richten op onderhoud noodverlichting. Wat veel mensen niet weten is dat deze bedrijven zich voornamelijk richten op de pictogram armaturen. Deze armaturen zijn voorzien van een groene pictogram en goed zichtbaar en makkelijk te bereiken. Maar in de praktijk zijn er veel meer armaturen zoals bijvoorbeeld PLC, PLL en TL armaturen die ook een nooduntit hebben. Deze zitten vaak op lastige plaatsen en worden vaak niet meegenomen in het onderhoud. Lichtservice Nederland gaat voor de gehele noodverlichting installatie en maakt daar geen uitzondering op.

Lichtservice Nederland heeft alle kennis, ervaring en contacten met betrekking tot het onderhoud van de noodverlichting.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.