Milieu

Milieu

Elk jaar moeten vele TL-lampen, spaarlampen en kwiklampen worden vervangen. Deze lampen bevatten uiterst gevaarlijke stoffen zoals kwik en fosforpoeders die zelfs in kleine concentraties zeer schadelijk kunnen zijn voor mens en milieu. Het storten van dergelijke lampen op een willekeurige plaats is in Europa dan ook ten strengste verboden.

En bovendien is het zonde want ook kwik en fosforpoeder zijn waardevolle grondstoffen die door een juiste behandeling uitstekend kunnen worden hergebruikt. Lichtservice Nederland neemt hierin haar verantwoordelijkheid en zorgt ervoor dat gebruikte lampen op een verantwoorde en milieuvriendelijke wijze in Europa’s modernste verwerkingscentra terechtkomen. Daar maakt men gebruik van de modernste machines, mede ontwikkeld door Philips, die de verschillende grondstoffen uit de lampen terugwinnen. De fosforpoeders, het kwik en glas worden vervolgens hergebruikt voor de productie van nieuwe lampen.

Uiteindelijk komt meer dan 95% van de materialen in aanmerking voor hergebruik. De overige materialen zoals hars en lijmresten worden op andere wijze milieuvriendelijk verwerkt.

Vele organisaties maken onnodig hoge kosten door in eigen beheer hun lampen te vervangen. Zelf vervangen betekent namelijk het aanschaffen van een (relatief) kleine hoeveelheid dure lampen en hoge kosten als gevolg van alle tijd en geld die gepaard gaat met het milieuvriendelijk afvoeren van de lampen. Voor deze organisaties is Lichtservice Nederland een uitkomst. Omdat Lichtservice Nederland gespecialiseerd is in het vervangen van lampen, koopt zij de lampen in grote hoeveelheden in waardoor schaalvoordelen ontstaan. Hiervan profiteren óók de klanten van Lichtservice Nederland. Bovendien heeft Lichtservice Nederland alle kennis, ervaring en contacten met betrekking tot een milieuvriendelijke afvoer van de lampen. Hierdoor neemt Lichtservice Nederland alle organisatorische en administratieve zaken zoals afvalstroomnummers en registratie uit handen. Niet alleen de prijsstelling van de lampen is interessant maar ook de tarieven voor de oude gebruikte lampen zijn opmerkelijk.

Lichtservice Nederland lichtonderhoud nieuwe verlichting LED verlichting

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.