Grote ombouw naar ledverlichting Raakspoort Haarlem

Grote ombouw naar ledverlichting Raakspoort Haarlem

In samenwerking met ENGIE heeft Lichtservice Nederland het gemeentehuis (Raakspoort) van de gemeente Haarlem onder handen genomen. De 1500 uiteenlopende armaturen van tl-buizen, halogeenlampen en pl-lampen zijn hier allemaal omgebouwd naar ledverlichting. Inclusief opnieuw de toekenning van de CE-markering. Ook is er maatwerk geleverd, waarbij huidige armaturen zijn behouden en verbouwd, zodat de ledverlichting alsnog geplaatst kon worden.

CE-markering behouden

De Gemeente Haarlem benaderde ENGIE met de vraag om de tl-verlichting te vervangen voor ledverlichting. ENGIE en Lichtservice Nederland zijn goede partners voor meerdere projecten, dus werd Lichtservice Nederland gevraagd deze klus te klaren. Voor zo’n groot historisch gebouw is dat niet een kwestie van een paar buisjes indraaien. Het CE-marketing moest worden behouden, dat kunnen niet alle leveranciers. De CE-markering houdt in dat de producten voldoen aan de daardoor geldende regelgeving binnen Europa. CE staat dan ook voor Conformité Européenne. Wanneer een tl-armatuur wordt omgebouwd naar led, zal de CE-markering komen te vervallen. De 1500 tl-lampen in het gemeentehuis zijn met succes omgebouwd naar ledverlichting, mét behoud van de CE-markering.

Wensen van medewerkers

In zo’n groot pand werken natuurlijk veel medewerkers. Ieder heeft eigen mening en wensen wat betreft verlichting. Gelukkig kan er met ledverlichting veel gedaan worden qua felheid van de lichtbron. Daarnaast gaan wij zo te werk dat de medewerkers niets zullen merken van de overgang van tl- en pl-verlichting naar ledverlichting. Als dit wel voorkomt, kunnen we het met een aantal kleine aanpassingen alsnog naar wens maken.

Maatwerk

Voor het gemeentehuis in Haarlem heeft Lichtservice Nederland ook maatwerk toegepast. Zo waren er ronde armaturen, waar geen standaard led-buis voor bestaat. Dit is opgelost door middel van ronde led-tegels die zijn ingebouwd. Dit is één van de maatwerk voorbeelden die is toegepast op deze mooie locatie.

De gemeente was en is nog steeds erg tevreden, wij ook!

Verlichting op uw locatie?

Naast gemeentehuizen is deze slimme ledverlichting ook zeer geschikt voor fabrieken en magazijnen. Wilt u meer weten over de toepasbaar bij u op locatie? Neem vrijblijvend contact met ons op via 0251 205 848 of stuur een e-mail.

Raaks Poort

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.